Към Читателя (0/1993)

Арxив | брой 0 / 1993

„Бъдете съвършени, както е съвършен и Небесният ваш Отец“
(Матея 5:48)

Само животът е непобедим, другото е сянки на отживяна актуалност.

Списание „Нур“ – негаснеща, нетленна светлина, Ви поднася не само изводи на минали духовни учения и религии; слова на Учители и Пратеници Божии, но ще свидетелствува за нови скрижали, лъчи от Космичния Океан на Мъдростта, които хранят личното ни битие, социалната ни отговорност и мировото ни съзнание за светителство пред Олтаря Господен.

Мъдрост, която няма да смути святостта на Вашето моление и няма да свали от Историческия иконостас нито една икона, на която и да е Вероизповед.

Всяка страница е клада – огън жив от Вяра и Знание, на която ще изгорите вретището на съмнението и тъмнината.

Животът е, не в оцеляването, а в развитието!

Читателю, Знанието не е изкушение!

Със списание „Нур“ ще направите Мъдростта трапезен хляб на своя живот!

На добър Път, Светлина Негаснеща!

Човек е жертва, принесена пред олтаря на еволюцията!

 

сп. „Нур“

 

Още от броя
Към Читателя (0/1993) „Бъдете съвършени, както е съвършен и Небесният ваш Отец“ (Матея 5:48) Само животът е непобедим, другото е сянки на отживяна актуалност. Списание „Нур“ ... Проглас (0/1993)   Известно е, че всяка духовна вълна отговаря на един еволюционен стадий на планетната цялост, което позволява възприемането и осъществяването `и в Пътя към Съвършенството. Духовн ... Слово за Мъдростта като Духовен път   Mили приятели, трябва да се кажат някои основни неща, които от всеки кръстопът се започват. Ние наистина излязохме от кръстопътя, защото сме изповедници на Пътя на Мъдростта. Сл ... Единство на религиите   Всяка религия е една нота с нейната ритмична сила, с нейната дължина на вълната, с това, дали можем да `и прибавим един бемол или един диез. Същественото кое е? Ключът, върху ко ... Послание на Планетния Логос за 1992 година (слово) Mили приятели! Нека се върнем към нашия поздрав „мили приятели“. Благодатта, Светлината и Силата Божия да бъде над всички, да ни съпровожда! И в деня, който чакаме, ... Върху Посланието - Евангелия (0/1993) (Евангелия) Матея, глава 6: 21. защото, дето е съкровището ви, там ще бъде и сърцето ви. 22. Светило за тялото е окото. Затова, ако твоето око бъде чисто, и цялото ... Върху Посланието Агни Йога (0/1993) (Агни Йога) §9. Всеки, който може да наблюдава човешките аури, може да види живата игра на светлинните излъчвания. На принципа на този космичен поток е основан строежа на раз ... Слово върху Посланието (0/1993)   Мили приятели, човек трябва първом в себе си да потърси яслите, в себе си да потърси оная песен, която известява прииждането на духовната енергия, на една божия повеля. Един от ... Школата - историческо битие и духовна трапеза   Мили приятели! Нека благоволението на Всевишния, който ни окриляше цялата тази година да бъде пак с нас, защото всички сме Негови и не бива да ни разделят формулите. Това, ко ... Рождественско поздравление   Уважаеми Читатели,   Списание „НУР“ Ви честити Рождество Христово!   „Слава във висините Богу, и на земята ми ... Слово за Рождеството (0/1993)   Уважаеми дами и господа, мили приятели, светът изживя и продължава да живее една Велика тревога. Тревога, която наричаме религия – религията като духовна потреба, религият ... Посвещение   Да бъдеш буден Когато измамен светът заспива; Да бъдеш смел, Когато овластен страхът тронува; Да бъдеш силен, кога невежеството се надсмива и да прости ...