Интервю с автора на списание „Нур“ (4/2002)

Арxив | брой 4 / 2002

Г-н Толев, каква е ролята на Дните на Дома на Мъдростта, организирани около периода 21-ви декември – Денят на Посланията?

Казал съм, че Децата на Деня са клада на свободата, т.е. в душите им трябва да има знанието от Учението на Мъдростта – каквото е предназначението на Дома и празниците му. А кислородът на огъня идва и се поддържа от Посланията – те са месианството, те са повеления и искания, признания и свобода от минало – битие на хилядолетията. Те са културата на Третото хилядолетие, те са катехизисът на Децата на Деня!

Аурата на Дома е, че знаещият е повече от безгрешния. Тогава личността и социалната даденост ще научат, че човекът е един бог в развитие.

Това е отговорното служение на Дома – съхранител и трапеза на Посланията!

За Съборите на Общество Път на Мъдростта Вие дадохте характеристика, че те са една „кръстословица на спомена“. Каква характеристика бихте дали на Дните на Дома на Мъдростта?

Казах, че Домът е съхранител и трапеза на Посланията. С Деня на Посланието се открива годината на Мировата повеля и календарния белег.

Всеки друг празник носи свой лик и предназначение за изграждане на култура и мироглед в Децата на Деня като потреба в служение без Себе си. Защото те трябва да оставят на бъдността знанието, че само свещената личност може да освети свещена институция.

Така, че всеки от дните-празници на Дома носи неотменната предпоставка да даде на Децата на Деня знанието, че будният човек е един събуден бог!

Още от броя
Интервю с автора на списание „Нур“ (4/2002) Г-н Толев, каква е ролята на Дните на Дома на Мъдростта, организирани около периода 21-ви декември – Денят на Посланията? Казал съм, че Децата на Деня са клада на свободата, т ... AXIS LIBRI (4/2002) В храма на Истината олтар е Бог в човека! The struggle for Truth – struggle for God’s birth! ... Проглас (4/2002) „...истината ще ви направи свободни.“ Иоан 8:32 Всеки стои пред въпроса – защо се родих? За мисия или за развитие? При Учението Път на Мъдростта мисията свързва ... Бог в човека – борба за Истина (4/2002) В храма на Истината – олтар е Бог в човека! Mоже би щедростта на Небето беше неизмерима към Децата на Деня, когато им даде едно велико повеление – служение без Себе си. ... Послание на Приложната Молитвеност Агни Йога (4/2002) Свържете Божията човечност с Човешката божественост! Деца на Деня! Това, което измерението не може да обхване с нашите възможности, е предоставено в будността ни. Защото Небето с ... Събожникът – Същност на Учението на Мъдростта (4/2002) Събожникът е същност от Същността! Посланията на Планетния Логос осветиха една стара моя фраза – Пътят е един, улиците са много, а Пътят се ходи само с жертва! Благословенията ... Децата на Деня – Мирова необходимост (4/2002) Учението на Мъдростта е майката на Децата на Деня! Нищо не е в състояние да отлъчи битието на Децата на Деня в тяхното предназначение. Когато са били отворени окните Небесни, те са ... Откриване на учебната 2002/2003 година (4/2002) Не доказвайте – живейте Учението на Мъдростта! Деца на Деня! Присъствието на Мъдростта в личното ви битие е вашата вътрешна изповед: Пътят да ви бъде воля за Единосъщие; живот ...