Защо сме родени? (1/2003)

Арxив | брой 1 / 2003

 

Скъпи Деца на Деня! В Прогласа на този четвърти брой от 2002 година на списание „Нур“ е поставен въпросът „Защо се родих?“.

Не може да каже човек, че е изгребал цялата Небесна тайна, за да я постави на трапезата на планетата. Но достатъчно е, че една Небесна тайна, която върви в йерархиите на духовната скала на човека, скалата на Духовните вълни, може да бъде богата трапеза за хилядилетия! И ако наистина имаме едно Раждане, за да създадем трапезната храна на Мъдростта в битието на тази планета, то тогава радостта на Родения не може да бъде измервана. А тя е удовлетворението от това, че ще има кой да яде – ще се насяда около тази трапеза на Мъдростта. И в продължение вече на 13 години (моето любимо число), а може би и в продължение на повече от 50 години за старите мои познайници (които са ме съпровождали), има кой да яде от трапезата на благодатта на новото Битие, на новото Учение Път на Мъдростта!

Разбира се това, което е съпровождало едно мое раждане, то е и част от вашата пък благодат. Едно е да чуете Словото така, както изворните води вървят, друго е, когато химикалът на времето може да ви поднесе, както модерно го казват, „пречистени води“. Вие имате право на такъв катехизис, на такова кредо; вие имате право на една Молитва, която ви освобождава, която ви прави във всекидневието вечни и вечни в предназначението да вършите нещо във всекидневието!

Така че пред този въпрос, който в Прогласа стои, всеки е изправен – „Защо се родих?“. Тогава онзи, който има да прави мисия, трябва да си я свърши, а този, който трябва да направи развитие, има откъде да яде – трапезата е достатъчно богата. Не свеждайте глава, за да се извините, че примирието ви е удобно – бъдете смирени, за да може да победите всичко! Казах, че не сте блудникът, който се връща, а сте синът, който намира своя Баща.

Културата ни е взрив срещу всичко, каквото досега планетата е дала. Ние сме вододелът от добродетелите към прозрението на знание, което ви дава предназначението на великото тайнство Служение. Това е вашият път – благословени бъдете в него! Познайте събожника! Може да имате каприза на недоволството, но събудете отговорността на служението.

Приемам списанието с особена радост. Благодаря на всички ви в голямото тайнство! Аз няма да се откажа от своето число 13, защото то е моят белег.

Благодаря от сърце на онези енергии, които са съсредоточени в изграждането на образ, получил материален вид, за да може онова, което след това ще въплътява своя мисловност в тяло и дело, да има потвърждение, за да няма илюзията, с която светът се илюзира дали е съществувал Някой. Няма нещо, което е създало изклас, а след това е станало зърно за хляб на Живота, да не е било реалност. Няма нереален бог! Това е и голямото в идеята на Сътворителя – че Си създаде реални богове, а тяхната задача е да еволюират.

От сърце благодаря на всички в това единство, в тази родена мисъл за взаимност и тази неоспорена жертва в готовността ви! Никой да не ви пречи, достойнство да бъде чаканият ви и осъществен път!

 

07. 01. 2003 г., Пловдив, Дом на Мъдростта

 

Раждания е имало и ще има,
защото тъй рече Творецът – Идете и се плодете!,
но Рождествата са единични в хилядолетията –
Това е Моят възлюбен Син,
в Когото е Моето благоволение!

Още от броя
Защо сме родени? (1/2003)   Скъпи Деца на Деня! В Прогласа на този четвърти брой от 2002 година на списание „Нур“ е поставен въпросът „Защо се родих?“. Не може да каже чове ... Дни на Дома на Мъдростта Откриване (1/2003) Откриване   Деца на Деня, днес откриваме дните на Дома на Мъдростта. Няма по-добър благослов от това, което Молитвата на Мъдростта дава, за да изпълните своето предназнач ... AXIS LIBRI (1/2003) Осъществете дадената Ви Cиновност! Realize your given Filiation! „Ето, всичко ново творя.“ ... Проглас (1/2003) Списание Нур – кръщелното свидетелство на Мъдростта! Списание „Нур“ завърши цикъла на нумерологията – стана на 10 години! В списание „Нур“ Мъд ... Интервю с Автора по случай 10 годишнината на Нур (1/2003)   Г-н Ваклуш Толев, какво е списание „Нур“ за следовниците на Учението Път на Мъдростта, наречени от Вас Деца на Деня? В най-афористичен образ, то е съхранено ... Послание на Бдението – Слово (1/2003) Осъществете дадената Ви Синовност! Деца на Деня, благоволението и съдбата, за която казах, че трябва да надкрачите бреговете `и, ви дариха с щедростта на бъдното велико тайнство &nd ... Послание на Планетния Логос за 2003 година (1/2003)   Отче наш! Да се свети името Ти; да прииде царството Ти; да бъде волята Ти!   Научи ме, жив да бъда в Тебе, светъл в Дух и Душа, ... Послание на Бдението – Повеления и Искания (1/2003) „Ето, всичко ново творя.“ Откровение 21:5 Скъпи Деца на Деня! Бъдете благословени в избрания път и в неуморността; боговете трябва да дадат на своите следовници великата ... Послание на Бдението – Евангелия (1/2003) В Твоето битие, Господи, Децата на Деня Те търсят! Повеленията и Исканията са характеристика или както казах – автографът на 2003-та година. Повеленията, че: Денят на оробител ... Послание на Бдението – Агни Йога (1/2003) В Твоето битие, Господи, Децата на Деня Те търсят! Ще продължим да разтълмяме това, което създава аурата на Посланието на Планетния Логос. Послание, пратено на Децата на Деня, а отт ... Посланието и Зодиакът в годината на Бдението (1/2003)     Повеление Евангелие Агни Йога Искане Козирог 2 Матей 8: ... Интервю с Ваклуш Толев – ТВ Канал 3 (1/2003)   Татяна Иванова: Посрещам нашия първи гост – Учителят Ваклуш Толев. На многая лета, Учителю Ваклуш! Лесно е да се пожелаят хубавите неща. А как се постигат те, как се по ... 1 Ноември – Денят на Дома на Мъдростта (1/2003) Знаещият е повече от безгрешния! Да благодарим, че чухме Молитвата на Мъдростта, която отвори вратите за нашето голямо тайнство – предназначението! (Трябва вече да се разбере ... Честит 80 годишен юбилей, Учителю Ваклуш! (1/2003)   Вие родихте Учението на Мъдростта! Благодарим Ви за новата нравственост: няма зло, има нееволюирало добро; Благодарим Ви за новата преценка: човекът – бог в ра ...